Pécel, Jókai utca

 

Tervezési feladat:

A több, mint 10 éve épült kétszintes családi ház belső tereinek, helységeinek, funkcióinak újra gondolása, a házból az egy gyermekes fiatal pár részére élhető, barátságos, meleg otthon teremtése, helységek berendezése, fürdőszoba és konyhatervezés.

Összegzés:

Minden munkám új és új feladat és kihívás számomra és egyben egy új találkozás. Nagyon sok érdekes emberrel ismerkedek meg, sokakkal a lakás átadására már jó barátság szövődik.

Így volt ez ebben az esetben is. Nyilván minél inkább hozzám hasonlóbb temperamentumú és gondolkodású emberek otthonát tervezem, annál könnyebb a munkám, annál gyorsabban és sikeresebben tudunk haladni, mivel hozzám hasonlóan nyitottak, befogadók az újra.

A megvásárolt ház első benyomásra barátságtalan, átgondolatlan és nyomasztó volt, de adottságai alapján abszolút Megrendelőimre lehetett formálni.

A korábbi viszonylag nagy nappali térben tv-t a sarokban tudtak csak elhelyezni, használhatatlan kis rész volt a konyhának kialakítva , a nappaliból két megközelítéssel, és a nappali bejáratánál teljesen érthetetlen módon gardrob szekrény éktelenkedett.

A korábban mindenhol élénk zöldre festett falak nagyon bezárták a tereket , akárcsak a fenyő ablakok , melyek a bútorozás megtervezésénél összeférhetetlenek lettek volna egy modern világgal, ha így maradnak. Igy az ablakok, terasz ajtók belülről fehérre lettek festve, a régi belső ajtók , pedig modern, fehér CPL ajtókra cserélve. A konyhát „L” alakúra terveztem, végében 3 fős reggeliző pulttal. A magas fényű fehér konya hátfala, cementlap borítást kapott.
A lakás meglévő bútorai mellé IKEA bútorokat válogattam, melyek jól illeszkednek a régiekhez, a meleg falszínek és függöny textíliák, helyi és általános fények  együttese, barátságos otthont teremtett.

Bútorok: IKEA

Meleg burkolat: Dr. Padló Budapest

Szaniterek/Burkolatok: Gerőcs Kerámia

Lámpák: Winkler Villamosság

Asztalos munkák: Polifa

Cementlap: Marrakesh

Függönyözés: Alda Textil

Ajtók: Ajtóház

Comments are closed